Inovație

Moștenirea MSD în inovație și activitatea în aria terapeutică antimicrobiană

Respectăm angajamentul nostru de a lupta împotriva bolilor infecțioase de mai bine de un secol

De peste un secol, MSD a contribuit la descoperirea și dezvoltarea de medicamente și vaccinuri noi pentru combaterea bolilor infecțioase. Având în vedere povara tot mai mare a rezistenței antimicrobiene (RAM), ne-am concentrat atenția pe stoparea amenințării tot mai mari a RAM.

1930

Laboratoarele de cercetare MSD au avut un rol principal în dezvoltarea unei sulfonamide, primul antimicrobian sintetic.

1940

În colaborare cu Universitatea Rutgers, am dezvoltat streptomicina, primul antibiotic eficient împotriva tuberculozei. De asemenea, am contribuit la dezvoltarea uneia dintre primele metode pentru producția în masă a penicilinei.

1950 & 1960

Am dezvoltat mai multe metode noi pentru a preveni bolile infecțioase, inclusiv vaccinuri pediatrice.

1970 & 1980

S-a primit aprobarea Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA pentru două vaccinuri, precum și pentru trei antibiotice eficiente care tratau mai multe infecții bacteriene.

1990 & 2000

MSD primește aprobarea FDA din SUA pentru două medicamente antifungice, precum și autorizarea a două vaccinuri.

2002

În contextul dezvoltării tot mai rapide a rezistenței la antibiotice între oameni, animale și mediu, am lansat una dintre cele mai mari și mai lungi studii de monitorizare a rezistenței antimicrobiene din lume. Numit Studiul pentru Monitorizarea Tendințelor în Rezistența Antimicrobiană (SMART), acest program permite cercetătorilor să monitorizeze și să identifice tendințele în dezvoltarea RAM.

2010

Am lansat un Program de stewardship antimicrobian (AMS), care sprijină cercetări inițiate de investigatori, evaluate prin arbitraj, susținând implementarea principiilor AMS pe tot globul, cu peste 20% din studii având loc în țări cu venituri mici și medii.

2016

Am creat MSD Exploratory Science Center în Cambridge, Massachusetts, cu accent pe primele etape ale cercetării în biologia de bază a bolilor umane.

2016-2017

Am sprijinit prima reuniune la nivel înalt a Organizației Națiunilor Unite privind RAM și declarația politică ulterioară din 2016, care a stabilit politica privind rezistența la antimicrobiene.
Ulterior, ne-am alăturat nou-înființatei AMR Industry Alliance (Alianța industriei farmaceutice împotriva AMR) – o rețea de peste 100 de parteneri din industria farmaceutică care lucrează pentru a oferi soluții durabile cu scopul de a ajuta la reducerea rezistenței antimicrobiene.

2020

MSD, împreună cu un grup de peste 20 de companii biofarmaceutice de top, a lansat Fondul de acțiune împotriva RAM pentru a pune la dispoziția pacienților 2-4 antibiotice noi până la sfârșitul deceniului.

începând cu 2020

Personalul nostru a susținut inițiativele guvernamentale pentru a asigura sprijin pentru inovarea antimicrobiană, inclusiv actul legislativ PASTEUR din SUA, aici as confirma cu Legal traducerea în strategia farmaceutică a UE și alte stimulente din întreaga lume.
Prin colaborarea cu factorii de decizie politică, MSD urmărește să îmbunătățească utilizarea adecvată a antibioticelor la nivel global.

În perspectivă

Ca recunoaștere a leadership-ului nostru atât în ​​sănătatea umană, cât și în cea animală, MSD este unul dintre reprezentanții industriei în cadrul One Health Global Leaders Group on Antimicrobian Resistance și pledează pentru o abordare One Health („O singură sănătate”) cu scopul de a se asigura că antibioticele rămân un instrument important în îmbunătățirea și menținerea sănătății umane și animale.

RO-NON-01000/ 12 2023, EXP 12 2025

Inovație

Oameni, animale și mediu înconjurător – sănătatea noastră, a tuturor, este interconectată

De ce abordarea de tip „O singură sănătate” este acum mai importantă ca oricând

Sănătatea oamenilor, a animalelor și a mediului înconjurător este interconectată. Când sănătatea uneia dintre aceste categorii este în pericol, sănătatea tuturor poate fi în pericol.

Observăm acest principiu în cazul bolilor cu transmitere între animale sau insecte și oameni (denumite boli cu transmitere zoonotică și vectorială), precum rabia, boala Lyme, virusul West Nile, antrax și Ebola, printre altele. Se poate observa și în privința amenințării din ce în ce mai mare reprezentată de rezistența la antimicrobiene (AMR – antimicrobial resistance), care apare atunci când bacteriile și virusurile suferă mutații care determină pierderea eficacității medicamentelor (antimicrobiene) folosite pentru a trata infecțiile. Aceeași perspectivă este și pentru animalele de la care se obțin produse alimentare, bolile acestora punând în pericol securitatea alimentară globală.

Pornind de la creșterea vulnerabilității la astfel de noi provocări de sănătate, a apărut perspectiva de tip „O singură sănătate”, o abordare integrată care vizează sănătatea umană, a animalelor și a mediului în beneficiul tuturor.

Ce este abordarea de tip „O singură sănătate”?

„O singură sănătate” este o abordare colaborativă multidisciplinară, care operează la nivel local, regional, național și global, pentru a preveni, detecta și răspunde la problemele de sănătate în interacțiunile dintre oameni, animale și mediu.

În implementarea acestei abordări, este necesară colaborarea între medici, medici veterinari, asistente medicale, alți profesioniști din domeniul sănătății, epidemiologi, agricultori, ecologiști, biologi experți în faună și experți în domeniul industriei, precum și factori de decizie, comunități și chiar proprietari de animale de companie.

„Nicio persoană, organizație sau sector nu poate aborda individual aceste probleme. Este nevoie de muncă în echipă pentru a identifica și răspunde la provocările din ce în ce mai mari din domeniul sănătății”, afirmă KJ Varma, licențiat, masterand și doctor în Științe medicale, vicepreședinte senior, cercetare și dezvoltare, în cadrul MSD Animal Health.

Dar ce a determinat apariția acestor amenințări din ce în ce mai mari la adresa sănătății populației?

Promovarea schimbării

Societatea a trecut prin schimbări majore în ultimul secol. Deși tehnologia, mobilitatea crescută, industrializarea, urbanizarea și globalizarea au adus diferite progrese în privința sănătății oamenilor, a animalelor și a mediului, tot ele ne-au făcut mai vulnerabili la noile provocări de sănătate.

De exemplu, conform Centrelor de Prevenire și Control al Bolilor, bolile cu transmitere zoonotică sunt foarte frecvente în Statele Unite și în întreaga lume. Oamenii de știință estimează că peste 60% dintre bolile infecțioase cunoscute la oameni se pot transmite de la animale, iar 75% dintre bolile infecțioase noi sau emergente la oameni provin de la animale. Aceste boli se pot transmite în mai multe moduri, inclusiv prin contact direct sau indirect, prin vectori, prin alimente sau prin apă. În realitate, agenții patogeni cu transmitere prin alimente cauzează milioane de cazuri de boli sporadice și complicații cronice, precum și focare mari și dificil de controlat în multe țări și între țări.

În plus, expunerea crescută la noi virusuri/bacterii, combinată cu utilizarea excesivă și/sau incorectă a medicamentelor, are ca efect o creștere a rezistenței la antimicrobiene, generând aproximativ 700 000 de decese în fiecare an.

Trei factori principali alimentează aceste amenințări pentru sănătatea populației, crescând probabilitatea și viteza de răspândire a bolilor. Aceștia sunt:

Schimbările climatice și ale modului de utilizare a terenurilor

Defrișările și alte perturbări ale condițiilor de mediu pot oferi noi oportunități pentru apariția bolilor

Creșterea exponențială a populației și expansiunea în zone anterior nelocuite

Un număr mai mare de persoane au o legătură strânsă cu animalele lor de companie, iar în unele cazuri cu animale sălbatice

Mobilitate internațională crescută

Oamenii, animalele și produsele de origine animală se mișcă mai frecvent, mai ușor și pe distanțe mai mari decât oricând

Angajamentul nostru față de abordarea de tip „O singură sănătate”

Având o expertiză amplă atât în domeniul sănătății umane, cât și în cel al sănătății animalelor și un angajament față de mediul în care trăim împreună, compania noastră se află într-o bună poziție pentru a fi un lider în ceea ce privește abordarea de tip „O singură sănătate”.

„Suntem conștienți că problemele – cum ar fi bolile zoonotice și infecțioase și siguranța și securitatea alimentară – sunt interdependente”, declară Varma. „Echipele noastre Animal Health și Human Health vor continua să colaboreze pentru a descoperi și dezvolta soluții de prevenție pentru bolile existente și emergente la animale și oameni.”

Abordarea noastră „O singură sănătate” se concentrează pe multe domenii, inclusiv:

icon
Prevenirea bolilor

Continuăm să ne concentrăm pe descoperirea și dezvoltarea de vaccinuri și tehnologii care să contribuie la prevenirea bolilor umane și ale animalelor.

icon
Supraveghere și monitorizare

Ne angajăm să sprijinim și să participăm la sistemele de monitorizare prin supraveghere cu fundamente științifice pentru a înțelege, urmări și anticipa mai bine problemele legate de sănătate.

icon
Respect pentru mediul în care trăim

Sprijinim programe internaționale și naționale fundamentate pe știință, de protecție a mediului, pentru a aborda provocările la adresa sănătății mediului.

icon
Inovare

Laboratoarele noastre de cercetare în domeniul sănătății umane și animale colaborează la cercetarea antimicrobiană și a vaccinurilor pe mai multe planuri, inclusiv prin schimbul care să o faciliteze, expertiză și prin evaluarea oportunităților externe. De asemenea, investim în și dezvoltăm tehnologii de predicție, monitorizare și diagnosticare pentru a ajuta fermierii să evalueze starea de sănătate a unui animal bazându-se pe date și să optimizeze sănătatea și bunăstarea animalelor lor.

icon
Gestionarea medicamentelor esențiale

Ne-am asumat un rol de lider în abordarea rezistenței la antimicrobiene, nu numai prin descoperirea și dezvoltarea de medicamente și vaccinuri pentru tratarea și prevenirea bolilor infecțioase la oameni și animale, dar și prin sprijinirea utilizării responsabile a acestor produse.

icon
Securitatea și sustenabilitatea aprovizionării cu alimente

Continuăm să lucrăm la dezvoltarea de vaccinuri și alte instrumente pentru prevenirea bolilor la animale în vederea susținerii aprovizionării cu alimente sigure, nutritive și sustenabile și am implementat inițiative de supraveghere pentru a permite stabilirea mai exactă a profilurilor de risc, depistarea precoce a bolilor și luarea deciziilor individualizate privind diagnosticul/tratamentul la animale.

Munca noastră continuă

„Este necesară o mai bună colaborare interdisciplinară în cercetare pentru a înțelege cum și unde comportamentul uman și animal, factorii geospațiali, evoluția agenților patogeni și schimbările climatice contribuie la răspândirea infecțiilor de la animale la om”, spune Julie Gerberding, medic și masterand în sănătate publică, directorul diviziei pentru pacienți și vicepreședinte executiv, sănătatea populației și sustenabilitate. „Înțelegem și activăm într-un mediu în care inovația, descoperirea și cunoștințele sunt împărtășite pentru a aduce beneficii atât sănătății umane, cât și sănătății animale și tratăm foarte serios rolul nostru în administrarea acestora”.

Munca în echipă este esențială pentru a face față acestor provocări de sănătate globale; abordarea de tip „O singură sănătate” este acum mai importantă ca oricând.

RO-NON-00911 / 11 2023, EXP 11 2025

Inovație

Angajamentul nostru privind tratamentul și prevenția HIV de-a lungul anilor

Continuăm să acționăm în prima linie a luptei împotriva HIV

HIV (virusul imunodeficienței umane) continuă să reprezinte o amenințare majoră la adresa sănătății publice. Acest virus provoacă SIDA (sindromul deficienței umane).

Din 1985, compania noastră depune eforturi de cercetare și dezvoltare (R&D) pentru prevenirea și tratamentul HIV. De-a lungul anilor, cercetătorii noștri au făcut descoperiri semnificative care au schimbat modul în care este tratat HIV. Iată câteva momente istorice care evidențiază acest efort:

Resize icon Close icon
Previous
Next
Previous
Next
  • În 1982, Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA a folosit pentru prima dată termenul „SIDA” sau sindromul imunodeficienței dobândite, pentru a descrie sindromul clinic cauzat de virusul imunodeficienței umane (HIV). Julie Gerberding, MSD Chief Patient Officer, privind retrospectiv: „Mi-am început stagiul de practică la Universitatea din California, în San Francisco, chiar la începutul epidemiei de SIDA și am avut grijă de primii pacienți de acolo care, privind în retrospectivă, au fost identificați ca având SIDA. Era o boală cu adevărat înspăimântătoare. Existau atâtea necunoscute, inclusiv modul de transmitere a acestei boli.”
  • La mijlocul anilor ‘80, MSD a lansat programul de cercetare pentru HIV ca răspuns la ceea ce era perceput ca o potențială epidemie. Oamenii noștri de știință au fost printre primii care au descoperit și dezvoltat medicamente pentru tratamentul HIV.
  • Am fost primii care au publicat structura cristalină a proteazei HIV, care este o enzimă esențială pentru infecțiozitatea virusului.
  • În 1992, MSD s-a alăturat altor companii farmaceutice, formând consorțiul Inter-Company Collaboration for AIDS Drug Development, în vederea efectuării de cercetări pentru tratamentul HIV. În 1993, deja desfășuram cel mai amplu program de cercetare din istoria companiei, alocând pentru cercetarea SIDA mai mulți oameni de știință decât pentru orice altă boală și testând zeci de mii de substanțe.
  • Comunitatea HIV/SIDA a continuat să solicite sprijin. În 1995, Linda Distlerath, fost director executiv la departamentul de politici publice și relații publice în cadrul laboratoarelor de cercetare MSD, a petrecut mult timp citind scrisorile miilor de pacienți cu SIDA și ale activiștilor care solicitau MSD să producă repede un tratament pentru această boală.
  • După ani de studii și dezvoltare, MSD a produs unul dintre primii inhibitori de protează. În 1995, înainte de aprobarea FDA, în colaborare cu Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA), pacienți și grupuri de susținere pentru pacienții cu HIV, MSD a implementat un program ce prevedea furnizarea noului tratament pentru HIV în mod gratuit anumitor pacienți înainte ca acesta să devină disponibil în context comercial.
  • În 1996, tratamentul pentru HIV a primit aprobarea FDA într-o perioadă record de 42 de zile. Aceasta a reprezentat o realizare timpurie importantă în scopul transformării HIV într-o infecție căreia i se poate supraviețui mai mult timp.
  • În 2012, Fundația The NAMES Project – cu sprijinul MSD – a lansat turneul național „Call My Name” pentru a atrage atenția asupra evoluției dureroase a epidemiei de HIV în comunitățile de culoare din SUA. Turneul a inclus crearea de noi secțiuni pentru țesătura memorialului SIDA și susținerea unor ateliere educaționale în 10 orașe cu prevalență ridicată.
  • Daria Hazuda, vice-președinte al departamentului de cercetare a bolilor infecțioase și director științific în cadrul MSD Exploratory Science Center, a condus echipa care lucra pentru identificarea unor noi moduri de abordare și tratament pentru HIV.
  • În 2021, am încheiat un acord cu compania farmaceutică Gilead pentru a colabora în cadrul comunității globale HIV în lupta împotriva acestui virus.

RO-NON-00927/ 11 2023, EXP 11 2025